dijous, d’abril 24, 2008

ERROR EN L´ETIQUETATGE DE FÀRMACS



Un error a l´etiquetatge d´un preparat farmacèutic ha causat la mort d´una persona a Terrassa per una fallada hepàtica i dotze persones més estan afectades per una intoxicació que s´atribueix a un error a l´etiquetatge .
El preparat estàva etiquetat com sulfat de magnesi però el que conté és sulfat de manganès.

El medicament va ser recomanat a una setantena d'assistents d'un curset sobre depuració hepàtica al centre de ioga Menssana de Terrassa.

La Generalitat ha alertat que, per error, s'han comercialitzat en farmàcies de les comarques del Barcelonès i del Vallès Occidental uns 90 envasos amb l'etiqueta de sulfat de magnesi anhidre, utilitzat de laxant, però que en realitat contenen sulfat de manganès. La ingestió de sulfat de manganès per via oral, en dosis elevades i de manera puntual, pot donar lloc a irritació de les mucoses de la boca, la faringe, l'esòfag i el tracte intestinal, alhora que pot provocar nàusees, vòmits, dolors d'estómac i trastorns gastrointestinals, que en alguns casos poden arribar a ser greus, segons ha explicat el Departament de Salut.
Podeu llegir més informació a:
http://www.3cat24.cat/noticia/273942/catalunya/Lerror-en-letiquetatge-dun-preparat-farmaceutic-hauria-provocat-un-mort-a-Terrassa

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/28406/intoxicacio/mortal/medicament/ingerit/centre/
ioga/terrassa.html
I també podeu veure el video sobre la notícia:

http://www.3cat24.cat/video/273942/catalunya/Lerror-en-letiquetatge-dun-preparat-farmaceutic-hauria-provocat-un-mort-a-Terrassa