dimarts, d’abril 15, 2008

EL VALLE DE JINÁMAR ES REJOVENEIX

Aquest insòlit cas del Valle de Jinámar està trasbalsant moltes families d´aquest barri canari.
Tal i com alguna noia considera aquest esdeveniment d´”epidemia”, comentaré quines repercussions pot tindre aquest fenòmen de “baby boom” entre adol.lescents :

FISIOLÒGICAMENT, aquestes noies no tenen el cos desenvolupat com per a portar un embaràs en bones condicions ja que encara estan a la pubertad.

PSICOLÒGICAMENT, encara son nenes i estan en edat de jugar i gaudir de la vida, cosa que desprès de l´embaràs les marcarà per sempre ja que hauran d´assumir unes grans responsabilitats, les quals difícilment les poden asumir, i qui acaba fent de mare son generalment les avies.
En la gran majoria de casos, els pares de les criatures, es desentenen o mostren una gran irresponsabilitat o inmaduresa total com a persones ja que per començar un de cada 4 joves d´aquesta població està a l´atur i no mostra interès per trobar una feina.

SOCIALMENT, no arriben a l´autorealització com a persones, postposant estudis i experiències que desprès de l´embaràs difícilment podran duur a terme, per haver de dedicar molt de temps a la gran responsabilitat que puposa ser pares.

PROJECTE DE VIDA: al no haver acabat en molts casos ni els estudis primaris, no podran accedir fàcilment a la borsa de treball, demostrant també que culturalment no tenen una bona base i moltes vegades ès intergeneracional, fet que complica trencar el cicle.

Aquest reportatge ha mostrat una realitat que s´està donant en aquest barri marginat per començar per la deixadesa del jovent en quant a educació sexual per part de centres de salut, problemes amb drogues, o amb el detall de que la única llibreria que quedava al barri de quatre que hi havien hagut, ha hagut de tancar, fet que demostra que la població no s´instrueix i no demostra interès per la lectura, com a base cultural.