dimecres, d’abril 08, 2009

GOLDEN5, un projecte educatiu per a fer brillar l' alumnat


A través del blog de Berta he descobert el projecte Golden5,
Golden " que vol dir brillar" és un projecte educatiu europeo entre 5 països: Espanya, Noruega, Belgica, Italia, Polònia per donar estratègies educatives al professorat sobre 5 àrees bàsiques que són:A Espanya, la coordinadora del projecte és Maria Jose Lera, catedràtica de psicologia evolutiva y de la educación de la Universidad de Sevilla.


En aquest enllaç podeu escoltar la seva presentació sobre el projecte en el Seminari de la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo.


El problema de rendiment acadèmic, de motivació de l' alumnat, de disciplina són problemes actuals que tenen tots els països, especialment a la secundaria, a on també es donen canvis evolutius com és l' adolescència. Aquests canvis es donen en un context social que és l' escola , en un entorn que és el grup i davant la influència dels iguals.


La influència del grup en el comportament de l' alumnat, el tipus de vincles que s'estableixen en les relacions, i algunes teories com el balance cognitiu i l' efecte audiència són la base que substenta el Programa Golden5.


Aquí teniu els apunts de la formació que Maria Jose va donar en el Berrizegune de Durango als responsables de convivència.
Via Berta