diumenge, de març 18, 2007

LLUITA PER FER BATXILLERAT, SOLIDARITAT AMB L´INSTITUT ANTONIO DOMÍNGUEZ




Un Institut de Sevilla en lluita per demanar que no els tanquin el Batxillerat.
Aquest post és per aportar el meu granet de sorra a la lluitat encetada per l´alumnat de l´Institut Antonio Dominguez Ortíz per defensar la continuitat del Batxillerat al seu institut.

Aquest Institut es troba en un barri Las tres mil viviendas, un barri amb problemes, deliqüència, atur, drogues.... En aquest context hi ha un Institut que fa 28 anys imparteix Batxillerat per donar una sortida a un alumnat heroi en aquest ambient, que vol estudiar per sortir de la marginalitat a la que sembla comdemnat.

Ha iniciat una lluita per denunciar la injusticia que suposa el tancament del Batxillerat.
Podeu llegir més informacions en el blog iguales en las tres mil.

A partir de la blogosfera podem denunciar aquestes polítiques públiques que perpetuen encara més les injusticies socials dels més desafavorits.

Les autoritat educatives estan negant el dret a l´educació a l´alumnat d´ un barri amb arguments demagògics.

  • Només volem estudiar Batxillerat al seu Institut.

Tan greu és això? No hauriem de donar suport i afavorir als nois i noies que volen continuar estudiant en aquest ambient?
De quina manera poden sortir de la marginalitat, sinò amb l´educació?
com afavorir la igualtat d´oportunitats si tanquem les portes a l´educació postobligatoria?
Els últims informes de la Comunitat Europea en educació denuncien el gran nivell de fracàs escolar, l´abandonament dels estudis i la manca de titul.lats superiors del nostre país, respecte a Europa estem a la cua seguits per Portugal i Grècia, és doncs aquesta una manera de contribuir a reduïr el poc nivell educatiu del nostre país???
Només hi ha criteris economicistes darrera d´aquesta decisió? Es que l´educació només es pot mesurar per criteris de rendiment econòmic? L´ensenyament públic s´ha de mesurar així? o d´haver altres criteris tan importants com ajudar a una veritable igualtat d´oportunitats.

Podeu ajudar a l´Institut del Poligono Sur de Sevilla firmant el manifest.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Muchísimas gracias por tu apoyo. L@s alumn@s lo agradecen mucho.
Saludos.

Anònim ha dit...

Gracias