dilluns, de febrer 05, 2007

Les noies i les matemàtiques






A les dones joves matemàtiques no els interessa la investigació, prefereixen tasques més socials com la docència.

  • Investigadors i educadors de 17 països d´Europa del projecte Promoció de l´equitat en l´educació matemàtica (Prema) s´han trobat a Barcelona per parlar de les diferències de gènere que persisteixen en l´àmbit matemàtic. Encara que les noies arriben a estudiar matemàtiques, amb n igual capacitat que els nois, treuen millors notes però, en canvi no es tenen una major presència a nivell social.
  • Segons Kathy KiKis-Papadakis, coordinadora del projecte Prema, cal augmentar la consciència dels agents educatius de què a l´educació encara hi han diferències de gènere.
    Xaro Nomdedéu, de la Organización Española para la Coeducación matemática es mostra optimista, creu que per fí els polítics estan prenent consciència de la complexitat del problema.
  • Quins factors són els que incideixen en l´elecció de carreres científiques? Són els estereotips de gènere, és per una manca de referents femenins? O són els factors culturals que influeix ? O bé la manera d´ensenyar ciència és la que fa que les noies es decantin per escollir opcions científiques?
    Segons Sara Silvestre de la facultat de pedagogia de la UB afirma que hi ha una manera d´ensenyar matemàtica coeducativa i una altre que no ho és.
  • Investigacions realitzades per Oecom van demostrar que al canviar la manera de donar classe desapareixa la " suposada" diferencia en l´aptitut de les noies per les matemàtiques.
  • La dificultat es troba a l´estructura social, que impedeix que les dones poguin desenvolupar un treball científic i que sigui compatible amb l´ opció de vida familiar.
    Cal doncs una reflexió sobre el sistema docent i modificar la formació del professorat.
    Notícia rcollida per La Vanguardia
    Més informació a:
    http://matematicalia.net

    Recomano l´excel.lent article sobre Coeducació a la classe de matemàtiques de Adela Salvador i Maria Molero a
    Espacios de igualdad.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola soc la Montserrat, del blog la meva escola. Força interessant el teu blog, m'agradat. Estarem en contacte.